În Rwanda, credința ortodoxă se îmbrățișează în familie

Postat în: Testimoniale

„Am făcut chiar și cununia la biserică, în august. Avem, împreună, două fete și un băiat. Ei vor crește în credința ortodoxă alături de noi, părinții lor.”

Donat a devenit Maximos în ianuarie 2017, când a primit botezul și un sfânt ocrotitor. E fericit și povestește entuziasmat despre soția lui și cei trei copii – toți ortodocși: „Am făcut chiar și cununia la biserică, în august. Avem, împreună, două fete și un băiat. Ei vor crește în credința ortodoxă alături de noi, părinții lor”.

Iar bucuria nu se încheie aici. „Atunci când ne-am botezat, în ianuarie, s-au mai botezat și un frate de-al meu și soția lui. Ceilalți frați ai mei și surorile, dar și părinții, cu toții își doresc să îmbrățișeze credința ortodoxă. Probabil că după întoarcerea mea și vor fi și ei botezați. Suntem o comunitate mică, dar acesta este doar începutul”, a mai spus Maximos Tubanambazi, din Ruanda.

*** În perioada 1-4 septembrie, Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocși va aduna în capitala Moldovei 6000 de tineri. Evenimentul se încadrează în seria evenimentelor organizate la Baia Mare (2013 și 2014), Cluj (2015) și București (2016) cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Citește alte articole despre: ITO 2017, Ruanda
„Cea mai frumoasă podoabă a unui tânăr este inima curată şi mintea trează.”
- Mitropolitul Nicolae Bălan -