A cerut botezul după două ore și jumătate – apoi încă 2.000 de oameni au devenit creștini ortodocși

Postat în:
Ediția:

„Pentru că era în apropierea Paștilor, am primit numele Anastasios, care în greacă înseamnă Înviere. Pentru mine totul a fost uimitor! În acea perioadă aveam foarte multe probleme de suflet și, prin mila lui Dumnezeu, pe toate le-am depășit”

S-a interesat, în acea perioadă, unde își desfășura lucrarea misionară Preasfințitul Inochentie, Episcopul ortodox de Burundi şi Rwanda. A plecat în căutarea lui și l-a aflat. A discutat cu el două ore și jumătate, după care episcopul s-a scuzat și a dorit să se retragă. Avea de botezat câteva persoane. Vreau și eu să fiu botezat!, i-am spus. Mi-a răspuns că acest lucru nu este posibil, că în Biserica Ortodoxă se face catehizare înainte, pentru o lungă perioadă. L-am întors cumva din decizie, atunci când l-am dat de exemplu pe Filip din Sfânta Scriptură, care a fost botezat imediat ce a ajuns la un râu. Dacă este apă, de ce să nu mă botez?, s-a întrebat Anastasios Tuyisenge din Rwanda.

Curajul acesta și nebunia pentru Hristos, dorința sinceră și simplitatea l-au determinat pe Preasfințitul Părinte să revină asupra hotărârii. În Sâmbăta Mare din anul 2014, după două ore și jumătate de discuții cu Episcopul său, un tânăr devenea creștin ortodox: „Pentru că era în apropierea Paștilor, am primit numele Anastasios, care în greacă înseamnă Înviere. Pentru mine totul a fost uimitor! În acea perioadă aveam foarte multe probleme de suflet și, prin mila lui Dumnezeu, pe toate le-am depășit”.

Îndrăzneala cea bună a lui Anastasios l-a transformat pe acesta, pe bună dreptate, într-un om de bază pentru Preasfințitul Inochentie. „După ce am fost botezat, mi-am sunat prietenii și familia și am creat o comunitate în Rwanda. 2.000 de oameni s-au botezat până acum, în acești trei ani, și 1.000 sunt încă catehumeni”. Nu poate spune că sunt mulți, cum nu poate spune nici c-ar fi puțini. Știe că acesta este doar începutul și, cel mai important – știe că prin slujirea lui Dumnezeu și-a aflat menirea.  

(Anda Elena Pintilie - Doxologia.ro)

Autor testimonial
Anastasios Tuyisenge din Rwanda
Citește alte articole despre: