#preITO4 Iași II (galerie FOTO)

Postat în: Știri

185 de tineri din Protopopiatul Iași II s-au întâlnit sâmbătă, 17 iunie 2017, la Centrul de evenimente Agora din Iași pentru a patra etapă pregătitoare a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși, Iași, 2017.

Programul întâlnirii a inclus Sfânta Liturghie, o conferință cu tema: „Suntem cu adevărat liberi? Exerciții pentru libertate”, două sesiuni de lucru, un moment artistic și o sesiune de concluzii.

În cuvântul rostit la finalul Sfintei Liturghii, părintele arhimandrit Nicodim Petre, consilierul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor, a subliniat faptul că viața noastră capătă valoare atunci când o punem în lucrarea lui Dumnezeu. „Viața fiecăruia dintre noi este ca o vioară. Ea capătă valoare atunci când Maestrul cântă cu ea. Și m-am întrebat de multe ori, cum facem să dăm vioara noastră pe mâna Maestrului ca să o facă să cânte frumos?”

Totodată părintele a subliniat faptul că fidelitatea față de Dumnezeu este o condiție a fidelității unuia față de altul. „Cel care este fidel lui Dumnezeu este fidel și soției și prietenilor, este fidel și față de el însuși. Cel care nu este fidel lui Dumnezeu nu poate fi fidel nici oamenilor.”

Pe parcursul sesiunilor de lucru tinerii au dialogat despre libertate și au încercat să găsească împreună răspuns la întrebări precum: Care sunt obstacolele în calea libertății? Cum arată un om liber? Ce raport există între libertate și adevăr? Suntem pregătiți pentru a ne asuma riscurile libertății?

Nădăjduim că această întâlnire a fost un prilej ca tinerii să se cunoască, să afle că Biserica este un spațiu în care ei se pot regăsi cu dorințele și așteptările lor specifice.

„Cea mai frumoasă podoabă a unui tânăr este inima curată şi mintea trează.”
- Mitropolitul Nicolae Bălan -